U bevindt zich hier > Home

GRID gaat verhuizen!

en is daarom tot 17 oktober gesloten voor publiek

GRID Grafisch Museum Groningen, gaat dit jaar verhuizen naar de Sint Jansstraat 2. Dat betekent dat het hele museum moet worden ingepakt en opgeruimd.

In ons nieuwe onderkomen kan het museum een aantal lang gekoesterde ideeën en wensen verwezenlijken. Dit najaar maakt GRID een nieuwe start in hartje stad.

Het nieuwe GRID kent ruimere openingstijden en we kunnen er meer activiteiten organiseren. We zoeken dan ook voor een aantal functies extra vrijwilligers. Heeft u interesse? Kijk dan onder het kopje Vacatures op deze website.

 

 

Groningen krijgt meer GRID

Het gebouw aan de Sint Jansstraat biedt GRID meer mogelijkheden om de verschillende aspecten van het museum uit te werken tot een vernieuwend en prikkelend museumconcept. Wie straks het monumentale pand aan de Sint Jansstraat binnenloopt, stapt midden in het verhaal van Grafisch Groningen. Een verhaal over techniek en mensen, over verleden, heden en toekomst. Want in het nieuwe GRID staan de historische drukpersen naast de Apple-computers en de risograaf. Of beter: zijn naast elkaar in werking. In het nieuwe GRID wordt namelijk meer gewerkt dan ooit. Het gebouw biedt ruimte aan meerdere en grotere groepen, die tegelijkertijd aan de slag kunnen, met uiteenlopende activiteiten.

De expositiezaal op de eerste verdieping is zo ruim en flexibel, dat GRID grotere en inhoudelijk bredere tentoonstellingen kan maken, die de bezoeker langer vasthouden. De nieuwe locatie van GRID, in het culturele centrum van de stad, nodigt bovendien meer uit tot samenwerking met andere culturele instellingen en het bedrijfsleven. En tot slot: op deze plek wordt GRID meer zichtbaar. Sterker nog, vanaf de straat kan het publiek de persen zien draaien! 

Kalender

Activiteiten in GR-ID

Aan de linkerkant ziet u onze activiteitenkalender.
Kies een dag om te zien wat er te doen is.

Alle activiteiten en demonstraties beginnen om 13.30 uur.


De kosten voor activiteiten bedragen 7,50 p.p. exclusief entree. Voor demonstraties betaalt u geen extra kosten.


De lezingen beginnen om 20.00 uur, entree voor de lezing is 10,- p.p. incl. entree en koffie & thee (studenten en Vrienden van GR-ID krijgen 25% korting)

 

 

Volg ons ook op:

  • Volg ons op Google+
  • Volg ons op youtube
  • Volg ons op Pinterest

Tentoonstellingen

Infographics: de wereld in data

Van 24 januari tot en met 31 mei 2015 belicht GR-ID, Grafisch Museum Groningen, vanuit een nieuwe invalshoek ons huidige informatietijdperk met de tentoonstelling ‘Infographics:...

24 januari t/m 31 mei 2015
Infographics: de wereld in data

Het Crouwel-effect - over de invloed van...

In het voorjaar van 2016 organiseert GR-ID in samenwerking met Academie Minerva het project: Het Crouwel-effect over de invloed van Wim Crouwel op de grafische vormgeving van Nederland....

6 februari t/m 1 mei 2016
Het Crouwel-effect - over de invloed van...

The Next Call

In het kader van het Werkmanjaar 2015 organiseert GR-ID de expositie ‘The Next Call – H.N. Werkman en de internationele avant-garde' die het kunstenaarstijdschrift...

17 oktober 2015 t/m 17 januari 2016
The Next Call
Rabenhauptstraat 65 Groningen  //  050-5256497  //  info@gr-id.nl
open di t/m zo 13 - 17 uur  //  betaald parkeren in de wijk
Google+